Weblog en nieuws

Met spanning kijk ik al dagen naar mijn telefoon iedere keer als hij gaat. Is het een vreemd nummer met +26 ?

Mijn moeder, José de Goede zit nu al een aantal dagen in Zimbabwe en het is haar helaas nog maar twee keer kort gelukt om ons te bereiken.

Maar geen bericht is goed bericht en het laatste telefoontje was in ieder geval positief. Ze vertelde dat ondanks de situatie het overal erg rustig is op straat, zelfs de road blocks van het leger zijn opgeheven. Onze vrachtwagen is een van de weinige voertuigen die zich nog rijdend op de weg bevindt. Het transport verloopt gelukkig dan ook goed. De vrachtwagen stond al klaar toen ze aankwam en ze wisten meteen de eerste dag al een deel van de geplande dorpen te bereiken. 30.000 kilo maïsmeel heeft ze te verdelen, maar helaas is dit een druppel op een gloeiende plaat.
In ieder dorp is een lijst opgesteld waarop alle families vermeld staan, ieder familie hoofd krijgt een zak van 10 kilo maïsmeel. José was geschokt over het feit dat ondanks dat er veel mensen ziek zijn, de bevolking nog steeds drinkt uit de besmette putten…maar ze hebben geen keus. Alle overige watervoorzieningen liggen nog steeds plat. De desinfectie tabletten zijn dan ook zeker een uitkomst, ook deze zijn aan de families uitgedeeld.

Ik wilde haar nog van alles vragen, waar ze waren geweest, hoe het gaat met onze kunstenaars, maar helaas werd de verbinding verbroken.
Zodra ik iets hoor houd ik u op de hoogte.