Weblog en nieuws

De container met prachtige nieuw beelden is aangekomen, we zijn volop aan het uitpakken.
Naast onze natuurstenen beelden (die ook dit jaar weer prachtig zijn) hebben we nieuwe kleine lokale projecten opgestart, waar traditionele producten worden vervaardigd. Ons uitgaanspunt is daarbij dat alle producten een bijzonder verhaal hebben, en door handwerk zijn vervaardigd van natuurlijke materialen en grondstoffen.

Zo hebben we in Binga de thuisbasis van de Batonga stam, prachtige schalen gekocht die vervaardigd worden in een vrouwencollectief.
De manden worden oorspronkelijk nog steeds gebruikt voor het ‘wannen’ van graan. De voortzetting van deze traditionele ambacht is heel belangrijk en helpt de Tonga vrouwen om een stabiel inkomen te genereren en hun gezinnen te onderhouden.
De manden worden gemaakt van alle natuurlijke en plaatselijk geoogste materialen, zoals wilde grassen, kleine wijnstokken en palmbladen van de Ilala palm die worden vervolgens geverfd met boomschors. Het maken van zo’n mand is een arbeidsintensief proces. Het produceren van een mand van 35 centimeter in doorsnede, duurt soms wel twee weken. Elke mand heeft zijn eigen unieke kleur of patroon. Wij hebben de hele voorraad die in februari aanwezig was opgekocht, Kom ze gerust bekijken, ze zijn stuk voor stuk uniek en indrukwekkend. Het is prachtig om deze manden aan de muur te hangen, als u ze in een cirkel hangt, heeft u een fantastische muurdecoratie.
Ook hand gestempelde tafelkleden in prachtige kleuren met bijpassende servetten, en houten schalen met een diameter van 40 tot zelfs 73 cm. Eerdaags krijgen we een nieuwe website met een webshop. Voorlopig kan u ze bij ons komen bekijken in de beeldentuin. Graag tot ziens. U kan ons ook bellen 043-3110052
Met een warme Afrikaanse groet Jose de Goede