Weblog en nieuws

Vandaag hebben we het 3000ste roodborstje verkocht. Het allermooiste van het verhaal is, dat niet alleen de makers van de roodborstjes er geluk en hoop uit putten, maar ook de kopers in Nederland voelen los van het verhaal achter de roodborstjes hoop, geloof en liefde.

Het verhaal over de roodborstjes begon toen ik verdwaald was in Harare en in een heel klein straatje twee jonge jongens spotte die in oude oliedrums aan het zagen waren. Naast de oliedrums, stonden 4 kleine roodborstjes, waar een andere jongen rode buikjes op schilderde. Ik was meteen gecharmeerd van de vogeltjes, en vroeg of ze er 100 voor me konden maken. Ik heb nog nooit zulke gelukkige en blije jongens gezien, ze sprongen en juichten, of ik misschien iets kon aan betalen. Zogezegd, zo gedaan!

Onder tussen hebben we al meer dan 3.000 roodborstjes van ze afgenomen, ze wonen nu een redelijk huis, gaan naar school en hebben een toekomst. Elke maand zijn ze verzekerd van een afnamen van 200 roodborstjes, die we per maand afrekenen en afhalen. Dit is precies wat wij willen bereiken: Mensen steunen in Zimbabwe en mensen er in Nederland blij mee maken.