Weblog en nieuws


Iedereen is nog steeds in de ban van de aanslag in Brussel waarbij 35 mensen om het leven gekomen zijn. Dit verschrikkelijke nieuws heeft ook op ons een enorme impact. Temeer daar onze kunstenaars onderweg waren naar Nederland en de dag na de aanslag om 07.25 in Brussel zouden landen. Normaal wordt er altijd even geappt maar we ontvingen geen enkel berichtje. De hele dag was het onduidelijk waar en wanneer ze uiteindelijk zouden aankomen. Om tien uur ’s avonds kregen we te horen dat ze in Parijs zouden aankomen: Landingstijd 05.30 uur.
Marion en ik sprongen direct na dit bericht in de auto om de kunstenaars Pefuru en Gweshe af te halen.
Om kwart over zes stonden we al naar ze uit te kijken in de aankomsthal in Parijs. Het werd negen uur en nog steeds was geen enkele beweging achter de glazendeuren bij douane en ook aan de balie kon niemand onze vragen beantwoorden. Wij en de hele groep van inmiddels zo’n honderd mensen begonnen toch wat nerveus te worden. Er was iets mis. Plotseling kreeg ik het idee hem nogmaals te laten omroepen, maar dan met zijn Nick name: Playfull, en dat werkte. Playfull hoorde zijn naam via de luidspreker, sprong op vertelde de douane dat er iemand van de Foundation op het vliegveld was om hun op te halen en hij kreeg de beambten zover dat ze naar de uitgang mochten lopen. We moesten allemaal huilen van blijdschap, maar ook van onmacht. Ze hadden de jongens aangehouden, omdat hun Visa niet geldig zou zijn en ze de politie niet konden vertellen waar ze in Parijs naar toe zouden gaan. Een vervolgvlucht, een bus, een trein was niet beschikbaar, daar duizenden reizigers waren gestrand op de luchthaven van Parijs. Er heerste chaos en verwarring alom. We waren zo blij dat we hen uiteindelijk mee naar ‘huis’ konden nemen.

Inmiddels is de rust is weer terug. Iedereen is lekker ontspannen aan het werk: De beelden worden uitgepakt en gepoetst en krijgen een mooie plek in de tuin.

Trouwens even voor de agenda: Over 4 weken starten de workshops. Kom ook naar een workshop, het is een geweldige ervaring en beleving. Het is inspirerend en heel veel mensen ervaren de workshop als een zeer mindful moment. Wij kunnen u verzekeren dat iedereen met een mooi beeld naar huis gaat!
Kijk voor meer informatie onder het kopje Workshops op onze website.

Groetjes José