Weblog en nieuws

Heel veel dank voor de lieve woorden en donaties, ik zal het overbrengen naar de mensen in Zimbabwe! Ik vertrek a.s. vrijdag voor een voedseltransport, ik ga op een grote truck Mieliemeel (Afrikaans voor maismeel) rondbrengen. Twintigduizend kilo, genoeg voor elk gezin voor de aankomende maanden. In de hoop dat alles dan wat beter gaat.
Na de landing duurt het uren voor ik door de douane ben. Toevallig vloog er ook een kunstenaar uit Zimbabwe mee in hetzelfde vliegtuig! Samen passeren we de douane. Gelukkig voor hem! De beambten vertrouwen, niets en niemand meer!
Waar begin ik met mijn verslag over wat ik zie je en hoe kan ik het vertellen?
Het is niet te bevatten, uitgehongerde mensen die wekenlang niet hebben gegeten, buiten wat suikerriet uit het bos en wilde vruchten. En dan opeens komt er een grote truck met eten. Sommige zijn te verbaasd en te hongerig om te reageren. Anderen dansen en zingen, maar dankbaarheid en blijheid straalt eraf. Ik voel me vereerd en ook dankbaar dat ik dit heb mogen doen. Nogmaals ook uit naam van alle mensen hier uit Zimbabwe een dikke dankjewel! Voor jullie steun en donaties.

Groetjes José