Weblog en nieuws

De situatie in Zimbabwe is vreselijk! Ik overweeg om af te reizen en te kijken hoe het met onze kunstenaars is gesteld. We zullen met voedsel moeten komen. In het Noorden waar onze kunstenaars wonen in Guruwe en Mvuri, zijn alle oogsten mislukt. In 2008, heeft onze Stichting, ook voedseltransporten (vanuit Zambia) verzorgd. We hebben toen 10 dagen, bijna dag en nacht 30.000 ton maismeel uitgedeeld! En in Zimbabwe hadden ze het al zo moeilijk! Het ziet er naar uit dat we weinig tijd hebben en zo snel mogelijk een voedseltransport moeten organiseren.
Nieuwsbericht: De Zimbabwaanse president Robert Mugabe heeft de noodtoestand afgekondigd in grote delen van het uitgedroogde Zimbabwaanse platteland. 
Ruim een kwart van de Zimbabwaanse bevolking is van voedsel verstoken, liet de regering donderdagavond weten. De afkondiging van de noodtoestand biedt internationale hulporganisaties en regeringen de mogelijkheid snel geld in te zamelen voor voedselhulp aan Zimbabwe. De regering in Harare heeft aangekondigd meer maïs, de belangrijkste ingrediënt van een doorsnee Zimbabwaans menu, in te voeren. Harare zegt 700.000 ton maïs op te kopen om hongersnood af te wenden.

Groetjes José